warsztaty

ŚWIĄTECZNE WARSZTATY – ZNAMY WSZYSTKIE TERMINY

Zapraszamy na cykl warsztatów pt. „Rodzinne wędrówki przez tradycje świąteczne”.

Podczas warsztatów opowiemy o tradycjach świątecznych z różnych regionów Polski, o tym skąd się wzięły zwyczaje wigilijne, jak kiedyś obchodzono Boże Narodzenie i jakie tradycyjne ozdoby wykonywane są w różnych regionach Polski. Będziemy też tworzyć własne ozdoby świąteczne, które każdy z uczestników zabierze ze sobą do domu. Ale to nie wszystko. Na zajęciach będziemy też dla Was mieli gry, zabawy i tajemnicze zadania.

Nasze warsztaty skierowane są do rodzin z dziećmi w wieku 5-9 lat. Udział w warsztatach jest bezpłatny. Liczba miejsc jest ograniczona. Jeśli chcielibyście zapisać się na warsztaty, to zapraszamy do zakładki „Wydarzenia”. Przy każdym wydarzeniu znajdziecie formularz zapisu.

Szczegółowe terminy i tematy wszystkich naszych świątecznych warsztatów:

• 2 grudnia, Dom Kultury Rembertów, „Skąd się wzięły zwyczaje świąteczne?”
  • 7 grudnia, Samogłoska – Miejsce Aktywności Lokalnej „Jak kiedyś obchodzono Boże Narodzenie w Warszawie”
  • 9 grudnia, Dzielnicowy Ośrodek Kultury Ursynów „Jak udekorować dom na święta”
  • 11 grudnia, Dom Kultury Lira „Jak zrobić własną szopkę bożonarodzeniową”
  • 15 grudnia, Dom Kultury Świt „Jak zrobić tradycyjne ozdoby świąteczne”
  • 16 grudnia, Dwa Jelonki  – Miejsce Aktywności Lokalnej „Jak zrobić tradycyjne ozdoby świąteczne”

Projekt „Rodzinne wędrówki przez tradycje świąteczne” współfinansowany jest ze środków m.st.  Warszawy.